Supă-cremă de conopidă: Conopida este o importantă sursă de fibre, care uşurează digestia şi ajută la eliminarea toxinelor din organism. În plus, conopida are un aport însemnat de acid folic, de vitaminele B6 şi C, precum şi de nenumăraţi compuşi care reduc riscul unor afecţiuni abdominale. Tot conopida, prin conţinutul de vitamina K şi Omega 3, are proprietăţi antiinflamatoare, reducând riscul de boli ca artrita, obezitatea sau diabetul zaharat. Consumul frecvent de conopidă mai aduce beneficii pentru sănătatea cardiacă şi pentru cea cerebrovasculară, menţinând totodată un nivel coborât al colesterolului.

 

Ingrediente supă-cremă de conopidă

 
  • 1 conopidă 
  • 2 cartofi
  • 1 ceapă 
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 ţelină mică
  • 1 fir de usturoi verde
  • 2 linguri de ulei
  • 150 g de smântână grasă 
  • sare, piper după gust
  • 1,5 l apă
Fierbi în apă morcovul, ceapa, păstârnacul, ţelina şi usturoiul mărunţite, apoi potriveşti de sare şi piper. Adaugi bucheţelele de conopidă şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Ţii pe foc până se înmoaie cartofii, apoi mixezi toate legumele, torni smântâna şi omogenizezi.
 
FOTO: Shutterstock
 
 

 

Loading...