Morcovii, mai ales cei gătiţi, sunt una dintre cele mai importante surse de betacaroten, o substanţă transformată de organism în Vitamina A, esenţială pentru vedere şi sistemul osos. Această supă-cremă cu morcovi şi carne de curcan e un deliciu!

 

 

Ingrediente

  • 300 g piept de curcan
  • 500 g morcovi
  • 2 cartofi
  • 2 tulpini ţelină
  • 100 g porumb din conservă
  • 1 ceapă
  • 3 linguri ulei
  • sare, piper 
  • paprică dulce, pentru decor
  • pătrunjel verde, pentru decor 

 

Speli pieptul de curcan şi îl pui la fiert, îndepărtând spuma de câte ori e nevoie. Când e gata, îl scoţi din oală şi strecori zeama. O pui într-o oală curată şi adaugi morcovii, cartofii şi ceapa tăiate în bucăţi potrivite. Le fierbi, iar când s-au înmuiat le pasezi cu un blender de mână, până ce amestecul e mătăsos.
 
Adaugi în supă tijele de ţelină făcute felii subţiri, porumbul din conservă, uleiul, sare şi piper, după gust. Mai laşi să dea câteva clocote şi pui pieptul de curcan făcut fâşii.
 
Decorezi supa cu paprică dulce şi pătrunjel tocat.
 
FOTO: Shutterstock
 
Loading...