Iată un început bun pentru orice masă: o delicioasă supă-cremă de sfeclă roşie. Vei vedea că reţeta pe care ţi-o prezentăm astăzi este un pic diferită de varianta clasică, având în componenţă câteva ingrediente aparte, care îi dau un gust savuros. Încearcă şi tu şi vei descoperi cât de bună este supa.

Supă-cremă de sfeclă roşie - Ingrediente

600 g sfeclă roşie
400 ml suc de sfeclă
300 ml suc de portocale
80 ml vin alb
1 ceapă
1 căţel de usturoi
coaja de la ½ portocală
50 g unt
sare
piper
crutoane, pentru servire
smântână, pentru servire

Supă-cremă de sfeclă roşie - Mod de preparare

Ta ceapa şi toci usturoiul cât mai fin. Cureţi sfeclele şi le tai cuburi mari.
pasul1
Adaugi untul într-o cratiţă mare, adaugi ceapa şi usturoiul şi le sotezi până când ceapa devine sticloasă. Adaugi sfecla tăiată cuburi şi sotezi aproximativ 5-7 minute. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
pasul2
Torni vinul alb în cratiţă, adaugi sucul de sfeclă, sucul de portocale şi coaja rasă de portocală. Laşi să dea în clocot şi apoi fierbi la foc mic aproximativ 20-30 de minute, până când sfecla devine moale şi este pătrunsă.
pasul3
Transferi supa într-un blender şi o omogenizezi. Ai grijă să nu umpli prea tare recipientul blenderului, ca să eviţi împrăştierea supei. Condimentezi din nou cu sare şi piper. Serveşti supa-cremă de sfeclă în boluri, cu crutoane şi cu o lingură cu vârf de smântână grasă.
pasul4
Sursa + foto: kitchenstories.io

Supă de sfeclă cu chefir FOTO

Ciorbă de sfeclă şi roşii (tensiune arterială)

Supă concentrată de pui. Reţeta lui Jamie Oliver pentru baza mâncărurilor tale

Loading...