Chef Marian Becheru, de la Spoonful Pipera din Bucureşti - spaţiu dedicat servirii mesei de prânz, precum şi organizării unor evenimente speciale, a preparat pentru cititoarele „Click! Poftă bună!“ această delicioasă reţetă din bucătăria chinezească: supă cu tăiţei condimentată. E deosebită şi se prepară rapid. O încearci?

 

Ingrediente

  • 80 g tăiţei chinezeşti cu ou
  • 1 morcov
  • 20 g ciuperci uscate
  • 2 ardei graşi coloraţi
  • 50 g mazăre proaspătă sau congelată
  • 500 ml supă de oase de vită
  • 30 ml sos soia
  • 20 ml sos stridii
  • 15 ml ulei de susan
  • ceapă verde, pentru decor
  • frunze de coriandru, pentru decor

Hidratezi ciupercile în apă rece, 15 minute, apoi le feliezi. Înmoi tăiţeii în apă clocotită, 5 minute. Cureţi morcovul, îl dai prin răzătoare, cureţi ardeii de cotoare şi de seminţe şi îi tai julien.

Dai într-un clocot supa de oase şi o condimentezi cu sos de soia şi de stridii, apoi adaugi tăiţeii şi toate legumele, păstrând puţin morcov ras, pentru ornat. Decorezi cu ceapă verde tăiată fin, frunze de coriandru şi morcovul păstrat. În momentul servirii, stropeşti cu puţin ulei de susan. 

Chef Marian Becheru, de la Spoonful Pipera din Bucureşti

FOTO: Sorin Stana

Citeşte şi

Orez cu ou şi legume

Mâncarea chinezească, pentru minte, trup şi suflet

Loading...