Orez cu ou şi legume

Chef Marian Becheru, de la Spoonful Pipera din Bucureşti - spaţiu dedicat servirii mesei de prânz, precum şi organizării unor evenimente speciale, a preparat pentru cititoarele „Click! Poftă bună!“ această delicioasă reţetă din bucătăria chinezească: orez cu legume şi ou. Încearc-o şi tu!

  • 100 g orez basmati
  • 4 ouă ochiuri
  • 20 g ciuperci uscate
  • 2 ardei graşi
  • 1 vânătă medie
  • 2 linguri ulei
  • 30 ml sos soia
  • 20 ml sos stridii
  • 15 ml ulei de susan
  • seminţe susan, pentru ornat
  • frunze de coriandru, pentru ornat

Hidratezi ciupercile în apă rece 15 minute, apoi le scurgi şi le feliezi. Cureţi ardeii de cotoare şi de seminţe şi îi tai julien. Sotezi în tigaie ciupercile şi ardeii, apoi le dai deoparte.  Tai vânăta felii şi o rumeneşti uşor pe grătar, apoi o tai bastonaşe.

Fierbi orezul în apă, îl strecori şi îl amesteci cu legumele, cu sosul de soia şi de stridii şi cu uleiul de susan. Serveşti orezul cu legume cu ouă ochiuri, decorat cu frunze de coriandu şi seminţe de susan.

FOTO: Sorin Stana

Citeşte şi

Mâncarea chinezească, pentru minte, trup şi suflet

Mâncarea chinezească, pentru minte, trup şi suflet