Un preparat delicios pentru o cină sau un prânz delicios sau un aperitiv deosebit la o ocazie specială. Oricare ar fi motivul, această supă de mazăre cu şuncă va fi pe gustul tău.

Ingrediente:

40 g unt
3 fire ceapă verde
1 căţel de usturoi
1 cartof mare
1,5 l supă de pui
250 ml apă
700 g mazăre congelată
1 legătură mentă
1 lingură ulei
300 g şuncă
125 ml smântână lichidă


Mod de preparare:

Încinge untul într-o cratiţă la foc potrivit şi găteşte ceapa verde tocată mărunt şi usturoiul zdrobit pentru cam 5 minute. Adaugă cartoful tăiat cuburi, supa şi apa şi lasă la fiert. Redu focul la mediu şi fierbe acoperit pentru 10 minute. Adaugă mazărea şi găteşte până ce s-a înmuiat.  Opreşte focul şi adaugă menta. Cu un blender, mărunţeşte toate ingredientele din supă până devin cremă, asezoneaz-o şi apoi pune-o pe foc mic să stea caldă.

Într-o tigaie găteşte şunca pe fiecare parte. Pune supa în castroane şi adaugă şunca deasupra. Adaugă câteva fire de smântână lichidă pentru decor şi serveşte. 

Loading...