Această reţetă este împrumutată din meniruile de vară ale bulgarilor, şi se numeşte „tarator“. De fapt, este un tzatziki mai diluat.

Ingrediente (4 porţii)

900 g iaurt dietetic
100 ml apă plată
1 castravete mare sau 4 mici
2-3 căţei usturoi
2 linguri ulei
câteva fire mărar
sare
piper

Mod de preparare

Într-un vas, amesteci iaurtul cu apa până se omogenizează. Speli castravetele şi îl tai cubuleţe, iar usturoiul curăţat îl pisezi în mojar, cu ulei, până obţii o pastă fină. Mărarul îl tai mărunt şi îl adaugi în compoziţie sau îl poţi folosi crenguţe, pentru ornarea supei, când o pui în castroane. Asezonezi cu sare şi piper, după gust. Dacă este necesar, mai poţi turna puţin ulei.

Acoperi cu folie şi dai la frigider 4 ore, înainte de servire.

Loading...