Supă rece de castraveţi

supa rece de castraveti jpeg

Această reţetă este împrumutată din meniruile de vară ale bulgarilor, şi se numeşte „tarator“. De fapt, este un tzatziki mai diluat.

Ingrediente (4 porţii) 900 g iaurt dietetic 100 ml apă plată 1 castravete mare sau 4 mici 2-3 căţei usturoi 2 linguri ulei câteva fire mărar sare piper

Mod de preparare

Într-un vas, amesteci iaurtul cu apa până se omogenizează. Speli castravetele şi îl tai cubuleţe, iar usturoiul curăţat îl pisezi în mojar, cu ulei, până obţii o pastă fină. Mărarul îl tai mărunt şi îl adaugi în compoziţie sau îl poţi folosi crenguţe, pentru ornarea supei, când o pui în castroane. Asezonezi cu sare şi piper, după gust. Dacă este necesar, mai poţi turna puţin ulei.

Acoperi cu folie şi dai la frigider 4 ore, înainte de servire.