Afinele sunt fructele perfecte în deserturi: adaugă gust, culoare, aromă, textură. Pot fi folosite în numeroase combinaţii delicioase, precum acestă tartă.

 

Ingrediente

400 g aluat foitaj

300 g iaurt grecesc (10% grăsime)

300 g cremă de brânză

180 g zahăr

1 esenţă vanilie

3 ouă

200 g afine

 

Pui aluatul foitaj într-o formă rotundă de tartă, inclusiv pe pereţi. Dai forma la frigider.

Mixezi gălbenuşurile cu zahărul şi esenţa de vanilie, 5 minute, la viteză mare, apoi încorporezi crema de brânză şi mai mixezi un minut. Adaugi iaurtul şi omogenizezi, iar la final, încorporezi cu o spatulă albuşurile bătute spumă.

Torni umplutura peste aluat şi presari afinele spălate şi bine scurse. Dai tarta la cuptor, aprozimativ 45 de minute, la 170 °C. O laşă să se răcească complet şi o decorezi după imaginaţie.

 

FOTO Shutterstock

Loading...