După Paşte, pregăteşte o tartă gustoasă cu brânză şi spanac.

Ingrediente
Pentru aluat:
● 300 g făină
● 125 g unt rece
● 1 gălbenuş
● 50 ml apă rece
● 1 praf de sare
Pentru umplutură:
● 4 ouă
● 2 linguri smântână
● 3 ouă fierte
● 500 g frunze de spanac
● 200 g brânză veche

Mod de preparare - Tartă cu brânză şi spanac
Amesteci făina cu untul, apoi încorporezi gălbenuşul, sarea şi apa. Frămânţi aluatul, îl strângi într-o bilă, îl înfăşori în folie de plastic şi îl dai la rece 30 de minute. Scoţi aluatul, îl întinzi, îl aşezi într-o tavă tapetată, inclusiv pe margini, îl înţepi din loc în loc şi îl coci 10-15 minute.

Între timp, speli spanacul în mai multe ape şi îl laşi la scurs. Amesteci brânza rasă cu smântâna, spanacul şi cu ouăle bătute, apoi răstorni compoziţia în coaja de tartă coaptă. Aşezi ouăle fierte, tăiate jumătăţi şi dai din nou tava la cuptor aproximativ 20 de minute.

Loading...