Nu ştim dacă ai mai încercat pânî acum această reţetă de tartă cu ceapă caramelizată şi brânză de capră, dar a venit momentul să o pregăteşti acum. Este foarte delicioasă şi foarte uşor de preparat. Nu ne crezi? Încearcă şi ai să te convingi!

Ingrediente pentru tartă cu ceapă caramelizată şi brânză de capră

Pentru crustă

85 g unt nesărat
3 linguri apă
1 lingură zahăr
1 lingură ulei vegetal
un praf de sare
1 cană făină

Pentru umplutură

1 lingură ulei de măsline extra virgin
450 g ceapă, tăiată inele
2 ouă mari
1 cană lapte
sare
piper negru, măcinat
1/2 cană brânză de capră

Mod de preparare pentru tartă cu ceapă caramelizată şi brânză de capră

Încinge cuptorul şi pregăteşte o tavă pentru tartă. Combină untul, apa, zahărul, uleiul şi sarea într-un bol mediu. Pune bolul în cuptor şi lasă-l pentru 15 minute. Scoate bolul din cuptor. Adaugă făina treptat şi amestecă până când poţi forma o bilă de aluat. Transferă aluatul în forma pentru tartă. Întinde-l pe suprafaţa formei de tartă şi înţeapă-l cu o furculiţă. Pune-l la cuptor pentru 15-20 de minute.

Pentru umplutură, pune ulei într-o tigaie la foc mediu. Adaugă inelele de ceapă şi sotează-le pentru 30 de minute, amestecând frecvent. Într-un bol mic, amestecă ouăle, laptele, sare şi piper. Pune brânza peste ceapa caramelizată şi adaugă compoziţia de ouă. Pune compoziţia formată în tartă. Bagă tarta din nou în cuptor pentru 30-40 de minute, până când e rumenită pe deasupra. Lasă tarta cu ceapă caramelizată şi brânză de capră să se răcească complet înainte de servire.

Loading...