Pentru zilele în care vrei să găteşti ceva uşor dar în acelaşi timp gustos, tarta cu vanilie şi lămâie este alegerea ideală.

De ce ai nevoie pentru a pregăti tarta cu vanilie şi lămâie

Pentru aluat

300 g făină

5 g praf de copt

130 g zahăr

150 g unt, tăiat cubuleţe

1 ou

1 gălbenuş

coaja de la 1 lămâie, rasă

Pentru umputură

5 gălbenuşuri

100 g zahăr

300 g făină

600 ml lapte

coaja de la 1 lămâie, rasă

esenţă de vanilie, după gust

Pentru servire

seminţe de pin, opţional

zahăr pudră, după gust

Cum pregăteşti tarta cu vanilie şi lămâie

Amesteci făina, praful de copt şi zahărul într-un vas, apoi cubuleţele de unt, până se încorporează bine. Adaugi oul, gălbenuşul şi coaja de lămâie rasă. Dai la frigider 1 oră.

Pentru umplutură, mixezi într-un bol gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, până când acesta se dizolvă complet. Presari apoi treptat făina şi 60 ml de lapte şi dai deoparte. Pui restul de lapte la încălzit cu zahărul rămas, coaja de lămâie şi esenţa de vanilie. Strecori lămâia şi torni conţinutul peste gălbenuşuri. Dai din nou la foc până se formează un amestec omogen. Laşi la răcit. Formezi tartele din aluat şi le aşezi în două tăvi potrivite. Completezi cu umplutura. Decorezi deasupra cu seminţele de pin.

Coci timp de 45 de minute, sau până se rumeneşte uşor la suprafaţă. Serveşti cu zahăr pudră pe deasupra.

Sursa http://www.greatitalianchefs.com

Loading...