Dacă vrei să încerci un desert delicios şi simplu de pregătit încearcă tartă cu cremă de vanilie.
Ingrediente:
 
Pentru aluat:
  • 170 g făină 
  • 80 g unt 
  • 1 lingură zahăr 
  • 2 linguri apă foarte rece 
  • 1 praf de sare 
Pentru umplutură
  • 3 mere 
  • 500 ml lapte 
  • 2 gălbenuşuri 
  • 50 g amidon 
  • 150 g zahăr 
  • 1 lingură unt
  • 1 fiolă esenţă vanilie
Mod de preparare: 
 
Pentru aluat, amesteci într-un bol făina, zahărul şi sarea, apoi adaugi untul foarte rece, tăiat cubuleţe. Combini ingredientele până obţii un amestec sfărâmicios, apoi torni apa şi continui să frămânţi până când aluatul devine omogen. Îl dai la frigider o oră. 
 
Pentru cremă, mixezi gălbenuşurile cu zahărul, apoi încorporezi amidonul. Dai laptele în clocot şi îl torni în fir subţire în amestec. Aşezi vasul din nou pe foc, adaugi esenţa de vanilie şi amesteci cu un tel până când compoziţia începe să se îngroaşe. Dai focul mic şi laşi pe aragaz încă 5 minute, continuând să amesteci. La final, încorporezi untul. Laşi crema la răcorit. 
 
Speli şi cureţi merele de cotoare şi de seminţe, apoi le feliezi subţire. Din aluat, întinzi o foaie pe care o aşezi într-o formă rotundă, de tartă, inclusiv pe pereţi. Torni crema de vanilie, iar deasupra aranjezi feliile de mere. Dai tarta la cuptorul preîncălzit, 10 minute, la 180 °C, apoi încă 25-30 de minute, la 160 °C.
 
Loading...