Pentru umplutura acestei tarte poţi folosi vişine congelate ori din compot. Ai grijă ca aluatul să nu fie unul care să se lipească de mâini.

 

Ingrediente (1 tartă)

Pentru aluat
1 gălbenuş
250 g făină
125 g unt
50 ml apă
1 lingură ulei

Pentru umplutură
200 g orez
2 ouă
1 lingură făină
500 ml apă
4 linguri zahăr pudră
2 plicuri zahăr vanilat
500 ml lapte
100 g vişine din compot sau congelate
50 g unt
50 g fulgi de migdale
250 ml frişcă

Mod de preparare

Frămânţi făina cu untul şi gălbenuşul. Adaugi apă până obţii un aluat care nu se lipeşte de degete. Ungi cu ulei forma de tartă, întinzi aluatul şi-l pui în tavă, inclusiv pe margini. Înţepi cu furculiţa din loc în loc aluatul şi bagi tava la cuptor 10 - 15 minute. Laşi să se răcească.

Pentru umplutură, fierbi orezul în apă. Când începe să se umfle, scurgi apa şi pui laptele. Laşi pe foc până se îngroaşă. Dai deoparte şi după ce s-a răcit adaugi untul, zahărul vanilat, zahărul pudră, făina şi ouăle. Întinzi peste blat jumătate din cantitatea de orez, vişinele scurse şi restul de orez. Nivelezi şi dai tarta la cuptor 15-20 de minute. La final, decorezi cu fulgii de migdale şi frişcă.

foto: Photoland/Profimedia

Loading...