O tartă delicioasă pe care o vei adora şi o vei prepara la nesfârşit. Se face super uşor şi poţi schimba mereu fructele, astfel încât să obţii alt desert. O poţi servi cu un pahar de şampanie şi o cupă de îngheţată, dacă vrei să ai un desert elegant.

Ingrediente:

200 ml lapte
150 g zahăr
250 g făină
20 g unt
3 ouă
5 piersici mari
1 praf de copt
1 pachet zahăr vanilat
1 lămâie rasă

 

Mod de preparare:

 

Separă ouăle şi amestecă gălbenuşurile cu zahăr până obţii o cremă fină. Adaugă făina şi praful de copt şi laptele călduţ în tranşe. Mixează încontinuu şi apoi adaugă coaja de lămâie şi zahărul vanilat. Bate albuşurile spumă şi adaugă-le peste gălbenuşuri. Omogenizează bine şi apoi spală şi curăţă piersicile. Taie-le în jumătăţi şi tapetează o formă de tartă cu unt şi făină. Pune jumătăţile de piersică şi apoi compoziţia. Dă-o la cuptor pentru 45 de minute la 180 de grade. Las-o la răcit şi serveşte-o.

Loading...