Fie că ai adunat în diverse conserve gustoasele legume şi fructe ale verii şi toamnei, fie că le-ai congelat sau deshidratat, acum e vremea să le foloseşti în mâncăruri savuroase.

 

Ingrediente

Pentru aluat: 

250 g făină 

100 g unt rece 

1 gălbenuş

40 ml apă rece 

1 praf de sare 

Pentru umplutură:

4 ouă 

100 g smântână fermentată (25% grăsime)

300 g spanac frunze congelat

200 g ciuperci întregi din borcan 

100 g caşcaval

sare

piper 

Amesteci făina cu untul tăiat cuburi, apoi încorporezi gălbenuşul, sarea şi apa. Frămânţi aluatul, îl strângi într-o bilă, îl înfăşori în folie de plastic şi îl dai la frigider o oră.

Între timp, decongelezi spanacul şi îl laşi la scurs într-o sită. Scoţi aluatul, îl întinzi, îl aşezi într-o tavă tapetată, inclusiv pe margini şi îl înţepi din loc în loc.

Amesteci spanacul cu smântâna, ouăle bătute şi caşcavalul dat prin răzătoarea mică, presari sare şi piper, după gust, apoi răstorni compoziţia în tavă, peste aluat.

Aşezi ciupercile bine scurse din loc în loc şi dai tarta la cuptorul preîncălzit la 180 °C. O coci aproximativ 30 de minute, apoi reduci temperatura la 160 °C şi o mai ţii 20 de minute. O serveşti caldă sau rece.

FOTO Shutterstock

Loading...