Un fel de mâncare gustos, tocăniţa de vinete cu boabe de năut şi cuşcuş conţine o mulţime de vitamine, de aceea este alegerea potrivită ori de câte ori vrei să prepari ceva sănătos.

Ingrediente pentru tocăniţă de vinete cu boabe de năut şi cuşcuş

1-2 linguri de ulei

1 vânătă tăiată cuburi

1 ceapă mică tăiată fin

2 roşii tăiate cubuleţe

1 conservă cu boabe de năut

30 g măsline

sare

piper

boia iute

100 g de cuşcuş fiert

Mod de preparare tocăniţă de vinete cu boabe de năut şi cuşcuş

Pui vinetele într-o tigaie cu ulei încins, la flacără medie. Adaugi ceapa, roşiile, năutul scurs, în prealabil şi măslinele. Condimentezi, după gust, cu sare, piper şi boia. Amesteci, din când în când, până se pătrund aromele şi sunt gata legumele. Spre final, adaugi cuşcuşul. Serveşti cu busuioc proaspăt, cald sau rece, în funcţie de preferinţe.  

Loading...