Pentru cei cărora le place mâncarea picantă avem o delicioasă reţetă de tocăniţă picantă de pui cu paste, numai bună să te lingi pe degete. Poţi reduce cantitatea de boia în mâncare sau poţi pune mai multă în cazul în care o vrei şi mai picantă. La fel, poţi proceda şi în cazul cantităţii de usturoi ori de piper.

Tocăniţă picantă de pui cu paste - Ingrediente (8 porţii)

1 kg piept de pui
1 ardei iute
2 cepe mari
100 g porumb din conservă
3 căţei de usturoi
250 ml vin alb
2 linguri ulei
3 linguri pastă de tomate
1/2 linguriţă boia iute
1 vârf cuţit de busuioc uscat
condimente cu gust de găină
piper
150 g paste

Tocăniţă picantă de pui cu paste - Mod de preparare

Carnea se taie fâşii, se spală şi se prăjeşte în ulei pe ambele părţi. Se scoate şi, în grăsimea în care s-a prăjit carnea, se călesc ceapa şi ardeiul iute tocat mărunt. Se pune carnea ­înapoi în cratiţă, se adaugă vinul, apă cât să acopere totul, condimentele uscate cu gust de găină, porumb şi piper, ­după gust.

Se lasă să fiarbă, la foc mic, ­până carnea este fiartă. Dacă mai ­este nevoie, se adaugă apă. Se pun busuiocul, pasta de tomate, boiaua, ustu­roiul pisat şi se dă în câteva ­clocote.

Pastele se fierb conform indicaţiilor de pe pachet în apă cu sare. Se pot amesteca, cât sunt calde, cu unt. Se serveşte tocăniţa lângă paste.

Loading...
Evaluează articolul