Este imposibil să refuzi o porţie de tochitură cu mămăligă. Iar doamna Laura Maria Din ne-a trimis reţeta ei preferată.

De ce ai nevoie pentru tochitură cu mămăligă

350 g carne de porc semiafumată

400 g carne de porc proaspătă

2 cârnaţi semiafumaţi

2 cârnaţi de casă

1 pahar de vin alb demisec

2 cepe

1 ardei

2 linguri roşii tocate în bulion

boia iute

cimbru proaspăt

foi de dafin

sare

piper

Pentru mămăligă

apă

mălai

sare

brânză de capră

 Cum se prepară tochitura

Într-un vas pui pe foc apă cu sare pentru mămăligă. Când fierbe, adaugi mălaiul şi amesteci să nu se formeze cocoloaşe, apoi laşi câteva minute până fierbe. La sfârşit, adaugi brânza rasă de capră şi amesteci. O torni pe o farfurie întinsă. Tai cubuleţe carnea şi cârnaţii, toci ceapa şi tai mărunt ardeiul. Pui ulei într-o cratiţă, rumeneşti carnea, apoi adaugi cârnaţii şi carnea semiafumată. Torni puţină apă, din când în când, să nu se afume, şi laşi pe foc 20 minute, după care adaugi vinul. Separat, căleşti ceapa cu ardeiul, adaugi roşiile, boiaua, sare, piper, cimbrul tocat şi foile de dafin. Laşi câteva minute pe foc, apoi le pui peste carne. Amesteci şi torni apă, atât cât să le acopere. Mai ţii pe foc 15–20 minute. Serveşti tochitura alături de mămăligă şi un ou prăjit.

Loading...