Cauţi o reţetă care să cucerească pe toată lumea cu gustul şi aromele ei? Avându-şi originea în insulele exotice din Caraibe, tochitura de pui prezentată mai jos este foarte delicioasă datorită condimentelor folosite.

Ingrediente:

1 pui întreg, tăiat bucăţi

Pentru condimentarea cărnii:

1 linguriţă pudră de curry
1 linguriţă mix de condimente (după gust)
1 linguriţă cimbru tocat
1 linguriţă pătrunjel tocat (opţional)
1 linguriţă condimente pentru pui
1 linguriţă paprika (opţional)
1 vârf de cuţit de nucşoară
zeama de la o lămâie
2 linguriţe sos de soia (opţional)
3 căţei de usturoi, mărunţiţi
1 ceapă mare, mărunţită
1 bucată mică ghimbir, curăţat şi mărunţit
1 ardei roşu, tăiat bucăţi mici
sare şi piper, după gust


Pentru sos:

2 linguriţe ulei
2 linguriţe zahăr
2- 3 roşii, tăiate cuburi mici
1-2 linguriţe piure de roşii
800 ml de supă (în lipsă, o pregăteşti cu apă fiartă şi un cub de concentrat)
sare şi piper, după gust
concentrat de cremă de cocos

Mod de preparare:

Amesteci condimentele într-un bol încăpător. Tai puiul bucăţi, condimentezi bine carnea, o acoperi şi o laşi la frigider peste noapte.
A doua zi, încălzeşti 2 linguriţe de zahăr în 2 linguriţe de ulei şi laşi până capătă o culoare aurie.

Scoţi carnea de pui din vasul în care a fost ţinut împreună cu condimentele şi o prăjeşti în aceeaşi tigaie, 3-4 minute pe fiecare parte.

Adaugi amestecul de condimente şi mai laşi 3 minute. Încorporezi roşiile şi piureul. Laşi pe foc încă 3-5 minute, până când roşiile sunt moi. Adaugi supa, concentratul de cremă de cocos şi ardeiul iute.

Potriveşti gustul cu sare şi piper.
După ce a dat în clocot, reduci flacăra aragazului şi laşi să fiarbă aproximativ o oră, la foc mic. (În tot acest timp, verifici gustul şi mai adaugi sare şi piper, dacă doreşti).

Sursa:
http://allrecipes.co.uk/recipe/8194/authentic-caribbean-chicken-stew.aspx

 

Loading...