Tochitură de pui (reţetă din Caraibe)

1 captura de ecran din 2019 06 04 la 17 56 09 png png

Cauţi o reţetă care să cucerească pe toată lumea cu gustul şi aromele ei? Avându-şi originea în insulele exotice din Caraibe, tochitura de pui prezentată mai jos este foarte delicioasă datorită condimentelor folosite.

Ingrediente:

1 pui întreg, tăiat bucăţi

Pentru condimentarea cărnii:

1 linguriţă pudră de curry 1 linguriţă mix de condimente (după gust) 1 linguriţă cimbru tocat 1 linguriţă pătrunjel tocat (opţional) 1 linguriţă condimente pentru pui 1 linguriţă paprika (opţional) 1 vârf de cuţit de nucşoară zeama de la o lămâie 2 linguriţe sos de soia (opţional) 3 căţei de usturoi, mărunţiţi 1 ceapă mare, mărunţită 1 bucată mică ghimbir, curăţat şi mărunţit 1 ardei roşu, tăiat bucăţi mici sare şi piper, după gust

2 linguriţe ulei

2 linguriţe zahăr

2- 3 roşii, tăiate cuburi mici

1-2 linguriţe piure de roşii

800 ml de supă (în lipsă, o pregăteşti cu apă fiartă şi un cub de concentrat)

sare şi piper, după gust

concentrat de cremă de cocos

Mod de preparare:

Amesteci condimentele într-un bol încăpător. Tai puiul bucăţi, condimentezi bine carnea, o acoperi şi o laşi la frigider peste noapte.

A doua zi, încălzeşti 2 linguriţe de zahăr în 2 linguriţe de ulei şi laşi până capătă o culoare aurie.

Scoţi carnea de pui din vasul în care a fost ţinut împreună cu condimentele şi o prăjeşti în aceeaşi tigaie, 3-4 minute pe fiecare parte.

Adaugi amestecul de condimente şi mai laşi 3 minute. Încorporezi roşiile şi piureul. Laşi pe foc încă 3-5 minute, până când roşiile sunt moi. Adaugi supa, concentratul de cremă de cocos şi ardeiul iute.

Potriveşti gustul cu sare şi piper.

După ce a dat în clocot, reduci flacăra aragazului şi laşi să fiarbă aproximativ o oră, la foc mic. (În tot acest timp, verifici gustul şi mai adaugi sare şi piper, dacă doreşti).

Sursa:

http://allrecipes.co.uk/recipe/8194/authentic-caribbean-chicken-stew.aspx