Ştiai că parfumatele căpşuni au numeroase beneficii pentru sănătate? Consumul lor întăreşte sistemul imunitar, previne cataracta, întârzie apariţia ridurilor şi ţine la distanţă bolile cardiovasculare. Alege o reţetă apetisantă de tort cu căpşuni şi bucură-te de beneficiile acestor fructe de sezon!

Ingrediente

Pentru blat

4 ouă
1 pahar zahăr
1 ¾ pahar făină
10 g praf de copt
3 linguri lapte
120 g unt
1 praf sare

Pentru decor

10 g gelatină
500 g căpşuni
200 g zahăr
50 ml apă rece

Mod de preparare

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi untul moale cu zahărul, apoi adaugi gălbenuşurile. Torni, în ploaie, făina cernută cu praful de copt. Adaugi laptele şi amesteci. Mixezi albuşurile cu sarea şi le încorporezi în compoziţia de mai sus. Amesteci totul cu
o spatulă, de jos în sus. Torni aluatul într-o tavă cu pereţii detaşabili tapetată şi-l coci 40-50 de minute, la 180 °C.

Între timp, pregăteşti decorul. Speli căpşunile, le tai jumătăţi, le amesteci cu zahărul şi le aşezi pe foc, la flacără mică până când se topeşte zahărul. Separat, amesteci gelatina cu apa şi o laşi deoparte 15 minute. Ulterior, adaugi gelatina în amestecul de căpşuni pe care-l torni peste blatul răcit. Dai prăjitura la frigider 5 ore.

Foto: Profimedia

Loading...