Un desert delicios, uşor de preparat, care va fi apreciat de toată lumea. Tort cu nuci şi cremă de unt, un preparat pentru care nu ai nevoie decât de 30 de minute. Crema o baţi rapid cu mixerul, iar blatul este dintre cele mai simple. Te provocăm să îl încerci!

Ingrediente tort cu nuci şi cremă de unt:

Pentru blat
6 ouă
120 g zahăr
1 plic zahăr vanilinat Dr. Oetker
120 g făină
½ linguriţă scorţişoară
180 g nuci mărunţite
1 praf de sare
2 linguri ulei
Pentru cremă
1 plic cremă pentru prăjituri cu gust de vanilie (preparare cu unt)
250 ml lapte rece
150 g unt moale
200 g gem de caise
Pentru decor
70 g nuci mărunţite


Mod de preparare tort cu nuci şi cremă de unt:

Pentru blat, amesteci făina cernută cu nucile mărunţite, sarea, zahărul vanilinat Dr. Oetker şi scorţişoara. Separi albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile le baţi spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr. Separat, baţi gălbenuşurile cu restul de zahăr până obţii o cremă densă. Încorporezi, treptat, albuşurile spumă în gălbenuşuri.

Adaugi amestecul de făină cu nuci şi omogenizezi. Din aluat, pui deoparte 2 linguri pe care le combini cu uleiul. Această compoziţie o încorporezi în aluat. Torni aluatul de tort într-o tavă cu hârtie de copt. Coci blatul 50 de minute la 180 °C. După ce blatul se răceşte, îl tai în patru felii egale.


Între timp, te ocupi de cremă. Prepari crema pentru prăjituri cu gust de vanilie (preparare cu unt) cu unt şi cu lapte conform indicaţiilor de pe ambalaj. O laşi deoparte.

Pe un platou rotund aşezi o felie de blat pe care o acoperi cu gem de caise, apoi suprapui o altă felie şi le acoperi cu jumătate din crema de vanilie cu unt. Peste cremă pui o altă felie de blat pe care o ungi cu gem de caise şi acoperi cu ultima felie.

Din restul de cremă de unt pui într-un poş 3 linguri şi îmbraci tortul în restul de cremă, apoi îl decorezi cu crema din poş şi îi îmbraci marginile în nucile mărunţite. Îl dai la frigider cel puţin 4 ore. 

Loading...