Vrei să te delectezi cu un desert răcoritor? Tortul cu ananas este perfect pentru zilele toride de vară. Iată ce uşor se prepară!

Ingrediente pentru tort de ananas cu iaurt

Pentru blat
400 g biscuiţi cu cereale
200 g unt
1 lingură cacao
1 lingură gelatină
1 linguriţă coajă de lămâie

Pentru umplutură
500 g brânză dulce de vaci
150 g mac
150 g zahăr
3 gălbenuşuri
1 pacheţel zahăr vanilat
1 cutie compot de ananas cuburi
400 ml frişcă
2 linguri rom
1 iaurt mare

Mod de preparare pentru tort de ananas cu iaurt

Zdrobeşti biscuiţii, îi amesteci cu coajă de lămâie, unt, cacao şi gelatina topită în prealabil cu 3 linguri de apă călduţă. Torni compoziţia obţinută într-o formă de tort cu pereţii detaşabili, îmbrăcând şi pereţii formei. Laşi forma la rece aproximativ 1 h să se întărească blatul de biscuiţi.

Între timp, zdrobeşti brânza cu furculiţa, o freci cu zahăr, zahăr vanilat, cele 3 gălbenuşuri, adăugate pe rând, iaurtul, romul, macul râşnit şi frişca. Scurgi fructele de ananas de zeamă. Introduci umplutura de brânză în formă, punând şi ananas, apoi laşi tortul de ananas cu iaurt la rece 2-3 ore să se întărească bine. Îl serveşti decorat cu felii de ananas şi frunze de mentă.

Loading...