Cine poate refuza un tort făcut din straturi fine de clătite, scăldate în valuri de ciocolată?

 

 

Pentru clătite

  • 3 ouă 
  • 300 g făină
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri cacao 
  • 350 ml lapte
  • 100 ml apă carbogazoasă 
  • 1 praf de sare 
  • coaja rasă de la 1 portocală bio 
  • ulei

Pentru cremă 

  • 200 g ciocolată
  • 100 ml smântână lichidă 
  • fructele preferate, pentru decor

 

Baţi ouăle cu sarea, îndulcitorul şi coaja de portocală, apoi adaugi făina şi cacaua. Mixezi şi începi să torni în fir subţire laptele, apoi apa carbogazoasă. În tigaia unsă cu puţin ulei, prăjeşti clătitele până termini compoziţia.

Topeşti pe baie de aburi ciocolata şi smântâna lichidă, apoi laşi la răcorit. Asamblezi tortul, punând între clătite crema de ciocolată. Decorezi cu ciocolata rămasă şi cu fructele preferate.

 

FOTO: Shutterstock

Loading...