Tortul copilăriei! Cu mere, cu piersici, pere ori vişine! Nici nu mai contează! Pentru că un tort diplomat cu piersici din compot este atât de delicios, atât de savuros şi atât de ademenitor, încât nici nu-ţi vine să-l împarţi cu altcineva.

Tort diplomat cu piersici din compot - Ingrediente (1 tort)

1 pachet pişcoturi
5 ouă
10 linguri zahăr
5 linguri lapte praf
1 l frişcă lichidă
compot de piersici
3 pliculeţe gelatină
½ fiolă esenţă vanilie
½ fiolă esenţă portocale
coajă rasă de la o lămâie

Pentru decor
1 plic gelatină
8 jumătăţi de piersici din compot
80 ml suc de la compotul de piersici

Tort diplomat cu piersici din compot - Mod de preparare

Amesteci ouăle, zahărul şi laptele praf într-un vas. Razi coajă de lămâie, amesteci şi pui vasul pe baie de aburi. Laşi până se întăreşte crema, amestecând continuu. Dai la răcit.
pasul 1

Pui gelatina la înmuiat, în 100 ml apă, circa 15 minute. O topeşti pe foc şi, când este aproape rece, o amesteci cu crema de ou. Mixezi frişca şi o dai la rece pentru 15 minute. Apoi o amesteci cu piersicile tăiate cubuleţe, cu esenţele şi crema de ou cu gelatină.
pasul 2

Într-o formă de tort cu inel detaşabil aşezi la bază o hârtie pergament, pe care pui pişcoturi însiropate în zeama de la compotul de piersici. Aşezi şi pe margini. Torni crema în formă, o nivelezi şi o dai la rece pentru 2 ore.
pasul 3

Pentru decor, tai piersicile şi le aşezi frumos deasupra tortului. Pui gelatina la înmuiat în zeama de la compotul de piersici pentru 15 minute. O topeşti pe foc şi o picuri cu o lingură uniform deasupra fructelor. Dai la rece încă 30 de minute. Pui forma pe un platou, detaşezi inelul şi legi de jur împrejurul pişcoturilor o fundă.
pasul 4

foto: profimedia

Loading...