Începe sezonul citricelor. Acum sunt pline de savoare, aşa că profită de ele şi foloseşte-le în desrturi aspectuoase şi delicioase!

 

Pentru blat

  • 200 g făină
  • 180 g unt
  • 200 g zahăr pudră
  • 2 albuşuri
  • 150 ml lapte
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 30 ml zeamă de lămâie
  • 1 praf de sare

Pentru cremă

  • 1 lămâie bio
  • 500 ml frişcă lichidă neîndulcită
  • 80 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • chipsuri ciocolată albă, pentru decor
  • 2 felii de lămâie

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o formă rotundă. Combini făina cu sarea. Mixezi untul ţinut la temperatura camerei cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă, apoi adaugi zahărul vanilat şi încorporezi un sfert din cantitatea de făină. Torni laptele, zeama de lămâie, încorporezi restul de făină, apoi adaugi albuşurile bătute spumă şi amesteci cu mişcări uşoare de jos în sus.

Răstorni aluatul în tavă şi ţii blatul la cuptor până trece testul scobitorii, apoi îl laşi la răcit.

Pentru cremă, storci lămâia şi-i razi coaja. Baţi frişca cu zahărul până se întăreşte, apoi torni zeama de lămâie şi adaugi jumătate din coaja de lămâie.

Tai blatul în două felii egale şi pui jumătate din cremă peste prima felie. Aşezi a doua felie şi îmbraci tortul în crema rămasă. Decorezi cu chipsuri de ciocolată albă, coaja de lămâie rămasă şi feliile de lămâie.

FOTO: Shutterstock

 

 

Loading...