Această tortilla, reţetă spaniolă la origini, este perfectă pentru weekendurile în care nu ai chef să ieşi din casă, dar nici nu vrei să petreci prea mult timp în bucătărie. Găteşte-le prietenilor veniţi în vizită, care vor savura cu poftă fiecare înghiţitură. În plus, e perfectă si pentru cei care nu consumă carne.

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • 10 ouă mari 
  • 1 ceapă 
  • 2 ardei graşi
  • 1 morcov 
  • Sare si piper
  • Ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i în felii de jumătate de 2-3 mm grosime. Apoi, tăiaţi felii ceapa, ardeii, morcovul. Condimentaţi legumele cu sare şi piper.

Prăjiţi cartofii în ulei şi adăugaţi legumele mai târziu, după 10 minute. Se scot pe o farfurie când sunt gata şi se scurge excesul de ulei. Bateţi ouăle şi adăugaţi un pic de sare. Apoi, adăugaţi legumele şi amestecaţi.
Turnaţi amestecul într-o tavă în care aţi pus puţin ulei în prealabil sau o foaie de copt. Se bagă la cuptor timp de 20-30 de minute. Decorezi cu verdeaţa preferată.

Serviţi cald sau rece. Poftă bună! 

Loading...