Fie că vrei să prepari legume la grătar ori că nu vrei să aştepţi prea mult după friptură să fie gata, noi îţi prezentăm un fel ideal de a pregăti gustările la grătar pentru cei care nu au răbdare să fie gata toată masa. Pregăteşte aceste frigărui, care se fac numaidecât, şi sunt extrem de uşor de pregătit. Le poţi face de acasă sau poţi implica toată familia, în timp ce grătarul sfârâie.

Frăgărui de pui

Ingrediente pentru frigărui de pui:

1 piept de pui
1 ceapă roşie
1 ardei gras verde
1 ardei gras galben
10 ciuperci de mărime potrivită
sare
piper
boia
Pudră de usturoi
ulei

Mod de preparare frigărui de pui:

Spală pieptul de pui şi taie-l în cubuleţe potrivite. Ciupercile spală-le sau decojeşte-le, ardeii taie-i pătrăţele potrivite, iar ceapa tai-o în 4.
Pune puiul într-un castron şi adaugă boia, pudră de usturoi, sare, piper şi puţin ulei. Ia câte o frigăruie şi pune o bucată de pui, o bucată de ceapă, ardei gras galben, ciuperca întreagă, ardei gras verde. Presară cu puţină sare şi piper fiecare frigăruie şi lasă-le în frigider până când le pui pe grătar. Lasă-le pe grătar până puiul e gătit complet, iar ciupercile şi ardeii se înmoaie. Poţi servi cu sos de iaurt şi usturoi.


Frigărui de creveţi

Ingrediente pentru frigărui de creveţi:

10 creveţi
sos de chilli
Pudră de usturoi
sare
piper
1 lămâie
1 ceapă roşie
ulei

Mod de preparare frigărui de creveţi:

Înainte de decortica creveţii, pune-i într-un bol, spală-i şi adaugă pudra de usturoi, sare, piper, ulei, sosul de chilli, sucul de la 1 lămâie şi lasă-i la marinat pentru 30 de minute-1 oră. În această marinată poţi adaugă vin şi pătrunjel, dacă doreşti.

După ce s-au marinat, înfinge câte 3 creveţi pe o frigăruie cu bucăţele de ceapă roşie după fiecare crevete şi lasă-i pe grătar până devin rozalii. Serveşte-i cu o garnitură de risotto sau cartofi nature.

Frigărui de vită

Ingrediente pentru frigărui de vită:

500 g carne tocată de vită
1 legătură pătrunjel
1 linguriţă boia
1 linguriţă chimion
1 linguriţă coriandru
1 linguriţă piper
sare
1 ceapă
2 căţei de usturoi
1/2 linguriţă rozmarin
1/2 linguriţă chilli
1 linguriţă ulei

Mod de preparare frigărui de vită:

Amestecă toate condimentele cu carnea tocată, inclusiv pătrunjelul tocat, ceapa tăiată foarte fin şi usturoiul trecut prin presă. Lasă carnea la frigider pentru 30 de minute.
Ia câte o frigăruie de metal şi formează carnea sub forma unui mic pe frigăruie.
Lasă-le la prăjit până sunt gătite în interior. Serveşte-le fierbinţi cu o salaă proaspătă şi un sos la alegere.
 

Loading...