Deserturile sunt bucuria celor mici de Crăciun, dar nici cei mari nu pot rezista aromelor inconfundabile care umplu casa. Vă prezentăm o reţetă delicioasă de trufe tiramisu.

Dificultate medie/Preparare: 2 h/20-30 trufe

Ingrediente:

250 ml frişcă lichidă

1 lingură zahăr

100 ml lapte

150 g ciocolată neagră

1 ou

500 g mascarpone

16 pişcoturi

40 ml cafea

20 ml lichior

100 g cacao, pentru decor

Mod de preparare:

Amesteci, într-o cratiţă, frişca, zahărul şi laptele şi le pui pe foc. Când încep să fiarbă, iei cratiţa de pe foc şi adaugi ciocolata. Dai deoparte 2-3 minute, apoi amesteci bine. La final, pui oul bătut cu furculiţa, în prealabil. Torni compoziţia într-o tavă şi o dai la cuptorul preîncălzit, la 160 °C, 12-15 minute.

O laşi să se răcească, o acoperi cu folie alimentară şi o dai la frigider peste noapte. A doua zi, o scoţi şi o laşi pe masă 30-40 de minute, apoi o mixezi.

Mixezi mascarpone, 3-4 minute, la viteză mică, apoi încorporezi cafeaua şi lichiorul. Dai prin robot pişcoturile până devin nisipoase şi le adaugi în cremă.

La final, încorporezi ciocolata şi mixezi totul la viteză mică. Cu un poş pui compoziţia în forme speciale pe care le dai la frigider o oră. Ulterior, treci trufele prin cacao şi le aranjezi pe un platou.

FOTO: Profimedia

Loading...