Află cum se prepară celebra varză a la Cluj, în varianta cu cârnaţi.

De ce ai nevoie

500 g carne tocată de porc

1 varză de mărime potrivită

câteva feliuţe de cârnat afumat

100 orez

200 ml sos de roşii

sare

piper

ulei

boia, după gust

1 ceapă

mărar tocat, după gust

 Cum se prepară

Încingi o lingură de ulei într-o tigaie, tai ceapa mărunt şi o căleşti, apoi adaugi carnea tocată. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Între timp, fierbi orezul cu un praf de sare şi când e gata, îl scurgi. După ce rumeneşti carnea, adaugi orezul, sosul de roşii, boiaua, mărarul şi potriveşti cu sare şi piper. Amesteci bine şi laşi deoparte compoziţia.

Toci varza, o condimentezi cu sare şi o căleşti în ulei, într-o cratiţă. Între timp, adaugi puţină apă fierbine şi amesteci, ca să nu se lipească. O iei de pe foc când s-a înmuiat şi s-a evaporat apa. Toci puţin mărar, adaugi o parte din sosul de roşii, sare şi piper, după gust.

Pregăteşti o tavă, stropeşti cu ulei şi adaugi câteva linguri de sos de roşii. Pui jumătate din compoziţia de varză, stropeşti cu sos de roşii şi aşezi compoziţia de carne. Peste ea, pui sos de roşii şi restul de varză. Tai câteva feliuţe de cârnat afumat, după preferinţă, şi dai tava la cuptorul încins, în prealabil, până se rumeneşte.

Loading...