Varză călită de post

49938440   stewed cabbage on the old wooden background in rustic style jpeg

Uşor de preparat, varza călită de post este foarte bună şi poate fi servită cu murături.

Ingrediente

1 varză medie

1-2 cepe

1-2 ardei graşi

2 roşii

2-3 linguri sos de tomate

ulei

boia, după gust

sare

piper

Mod de preparare – Varză călită de post

Într-un vas mare, căleşti în puţin ulei încins, ceapa şi ardeii pe care i-ai tocat înainte. Potriveşti de gust cu sare şi piper. Adaugi roşiile tăiate cubuleţe. Amesteci 2-3 minute, apoi încorporezi pasta de tomate, boiaua, şi mai laşi pe foc 4-5 minute.

Adaugi varza tocată treptat şi o ţii pe foc până se înmoaie, amestecând din când în când şi acoperind vasul cu un capac de fiecare dată. Serveşti imediat.

Sursa foto 123rf