Vinete la cuptor cu mozzarella şi parmezan FOTO

Vinete la cuptor cu mozzarella si parmezan jpeg

Acesta este un preparat cu adevărat impresionant, pentru serile în care vrei să iei cina cu prietenii sau familia. Dacă vrei, poţi încerca reţeta la ocazii deosebite, dar reţine că aceste vinete la cuptor cu mozzarella şi parmezan nu sunt greu de preparat, chiar dacă trebuie coapte cel puţin 25-30 de minute.

Vinete la cuptor cu mozzarella şi parmezan - Ingrediente (8 porţii)

3 vinete 750 g roşii tăiate cubuleţe 500 g brânză mozzarella 100 g parmezan ras 1 ceapă albă 1 căţel de usturoi 1 lingură rozmarin 6 linguri busuioc 2 linguriţe oregano uscat 2 linguriţe cimbru uscat 1 lingură pastă de tomate ulei de măsline sare piper

Vinete la cuptor cu mozzarella şi parmezan - Mod de preparare

Toci ceapa şi usturoiul, toci rozmarinul şi busuiocul. Măsori cantitatea de oregano şi cimbru. Tai vinetele pe lungime, în felii subţiri.

image

Încingi puţin ulei de măsline într-o cratiţă şi sotezi ceapa şi usturoiul la foc mare, aproximativ 5-7 minute, până când ceapa devine transparentă. Adaugi pasta de tomate şi sotezi în continuare, încă un minut sau două.

image

Adaugi cele 750 g de roşii tăiate (proaspete sau de la conservă) şi le fierbi la foc mic în aceeaşi cratiţă.

image

Adaugi sare, piper, oregano, cimbru şi rozmarin peste sosul de tomate. Laşi să fiarbă la foc mic aproximativ 10-15 minute.

image

Într-o tigaie antiaderentă, încălzeşti puţin ulei de măsline la foc mediu. Sotezi feliile de vinete aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte, apoi le laşi deoparte.

image

Tai brânza mozzarella în felii la fel de subţiri precum cele de vinete.

image

Într-o tavă de copt, pui două straturi diferite de vinete, mozzarella şi sos de roşii.

image

Încălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Toci peste vinete busuioc şi presari parmezanul ras. Dai tava la cuptorul încins şi o laşi aproximativ 20-25 de minute, până se rumeneşte compoziţia. Decorezi cu frunze proaspete de busuioc şi serveşti o porţie de vinete la cuptor cu mozzarella şi parmezan, cât sunt calde încă.

image

Sursa + foto: kitchenstories.io

Sendviş cu vinete la grătar (oase sănătoase)

Sendviş cu vinete la grătar (oase sănătoase)

Spaghete cu chifteluţe de vinete şi sos de roşii

Spaghete cu chifteluţe de vinete şi sos de roşii

Mâncare de vinete

Mâncare de vinete