Vinete umplute cu legume şi usturoi

1 vinete umplute cu legume jpg jpeg

Această reţetă de vinete umplute cu legume este foarte uşor de preparat şi are un gust uimitor. Încearcă şi tu, este gata rapid şi este ideală pentru o cină sănătoasă.

Ingrediente (pentru 4 persoane)

  • 1 praz
  • 2 căţei de usturoi
  • Ulei de masline
  • 2 linguri de busuioc (30 g)
  • 6 morcovi
  • 4 vinete (aproximativ 400 g)
  • 1 roşie mare
  • 1 cană de spanac (30 g)
  • 1/2 cană de pesmet (80 g)
  • 3 ardei piquillo
  • Condimente: sare grosieră, pătrunjel proaspăt
  • Opţional: parmezan sau mozzarella 

Citeşte şi: Gustări din iaurt şi unt de arahide

Gustări din iaurt şi unt de arahide

Mod de preparare

Preîncălziţi cuptorul la 180 C.

Spălaţi şi scurgeţi vinetele. Apoi, scoateţi tulpina şi tăiaţi-o pe mijloc. Faceţi o secţiune transversală în pulpă (nu prea adânc). În acest fel, pulpa ar trebui să aibă mai multe secţiuni.

Pune vinetele pe o foaie de copt şi pune sare în jurul lor. Partea concavă (unde este pulpa) trebuie să fie orientată în sus. După ce sunt gata, săraţi-le deasupra cu puţină sare fină şi adăugaţi câteva picături de ulei.

Apoi, introduceţi-le la cuptor timp de 20 până la 25 de minute.

După acest timp, lăsaţi-le să se răcească la temperatura camerei şi îndepărtaţi cu grijă pulpa. O veţi folosi mai apoi la umplutură.

Apoi, spălaţi, coajaţi şi tăiaţi morcovii în cubuleţe mici. De asemenea, curăţaţi prazul bine şi tăiaţi-l în inele.

Se toacă roşia în felii şi ardeii piquillo în stil julienne.

Adăugaţi puţin ulei într-o tigaie şi preîncălziţi-o.

Căliţi morcovii, prazul, roşiile şi ardeii. La final, adăugaţi spanacul şi usturoiul.

Când usturoiul este auriu, condimentează cu un vârf de sare fină şi adaugă pătrunjelul tocat.

Lasă totul să gătească 10 minute.

Amestecaţi legumele cu pulpa de vinete pe care le-aţi pus anterior deoparte.

Puneţi umplutura în interiorul vinetelor şi apoi acoperiţi-le.

Tăiaţi căţelul de usturoi şi zdrobiţi-l bine. Adăugaţi busuiocul.

Într-un bol, amestecaţi pesmetul cu usturoiul bine zdrobit.

Acoperiţi vinetele cu un strat din amestecul de pâine, busuioc şi usturoi, adăugaţi o picătură de ulei, apoi daţi-l la cuptor pentru încă 5 minute.

Înainte de servire, puteţi adăuga parmesan sau mozzarella pentru un plus de gust.

Poftă bună!