Dovleacul este foarte apreciat pentru aroma lui, având şi multe proprietăţi nutritive. Încearcă un cheesecake cu dovleac, în două culori. Vei avea un desert foarte căutat pentru savoarea lui.

Ingrediente:

230 g cremă de brânză

½ cană zahăr

½ linguriţă extract de vanilie

2 ouă

1 blat/crustă de graham (dacă nu ai, pregăteşti un blat conform instrucţiunilor de mai jos)

½ cană piure de dovleac

½ linguriţă pudră de scorţişoară

¼ linguriţă cuişoare

¼ linguriţă nucşoară

½ cană frişcă

Mod de preparare:

Încălzeşti cuptorul.

Tapetezi o tavă şi aşezi blatul de graham. (Dacă pregăteşti tu crusta, amesteci 1½ cană pesmet de graham, 1 lingură zahăr şi 6 linguri de unt topit, dai la frigider până se întăreşte puţin, apoi o bagi la cuptor 8 minute. O scoţi şi o laşi să se răcească).

Într-un castron încăpător, amesteci crema de brânză, zahărul şi extractul de vanilie până obţii o cremă omogenă. Încorporezi ouăle, unul câte unul, apoi pui o cană din acest amestec în tavă, peste crustă.

Adaugi piureul de dovleac, scorţişoara, cuişoarele şi nucşoara la restul de cremă, amestecând până se omogenizează. Torni acest amestec peste cel din tavă şi bagi la cuptor 35-40 minute, până s-a legat şi a căpătat o crustă fină.

Laşi tarta să se răcească. Pentru servire, tai felii de cheesecake şi le decorezi cu frişcă.

Sursa: www.allrecipes.com

Loading...