3 reţete de Crăciun cu carne de porc

1 preparat craciun jpg jpeg

Numărătoarea inversă până la Crăciun a început, motiv pentru care îţi propunem să te pregăteşti din timp pentru masa de Crăciun şi să descoperi trei reţete de Crăciun cu carne de porc, pe care trebuie să le încerci.

Cotlet de porc fără os umplut cu salvie şi lămâie

Această reţetă a lui Gordon Ramsay e ideală dacă vrei să uiţi de reţetele clasice.

Ai nevoie de: - 1,5 kilograme de cotlet de porc fără os - coaja de la o lămâie - o legătură de frunze de salvie - o legătură de pătrunjel - doi căţei de usturoi

Mod de preparare:

Taie cotletul pe jumătate, desfăcându-l în două, însă fără a le separa. Rade coaja de lămâie şi pregăteşte un pat de frunze de salvie şi pătrunjel. Usturoiul se taie în felii subţiri şi se aşază printre patul de frunze. Se asezonează cu sare şi piper, se rulează şi se leagă cu sfoară.

Se asezonează şi la exterior cu sare, piper şi ulei şi se pune la cuptor timp de 45-50 de minute. Ulterior, acesta scoate, se taie sfoara şi se feliază în felii de 1 cm grosime.

Muşchiuleţ de porc la cuptor cu ierburi aromate

Dacă îţi plac mâncărurile cu sos, atunci trebuie să încerci această reţetă care se pregăteşte rapid.

Ingrediente necesare:

- 500 de grame de muşchiuleţ de porc

- 50 de ml de ulei de măsline

- sare şi piper, după gust

- un morcov tăiat cubuleţe

- 250 de grame de ţelină

- 100 de grame de sos de roşii

- oregano, busuioc, rozmarin

- ghimbir

- usturoi

Mod de preparare:

Crestează muşchiuleţul de porc cu un cuţit ascuţit, iar apoi împănează-l cu feliuţe de usturoi şi ghimbir.

Asezonează cu ulei de măsline, sare şi piper, precum şi cu ierburile aromate şi bagă-l la cuptor pentru 20 de minute.

Scoate-l apoi şi lasă-l deoparte zece minute. Căleşte cubuleţele de morcov cu ţelină, iar după cinci minute adaugă şi sosul de roşii.

Feliază muschiuleţul în felii de un cm grosime, se pune din nou la tavă cu sosul de legume deasupra şi se introduce la cuptor pentru aproximativ 5-10 minute.

Piftie, preparatul nelipsit de pe masa de Crăciun

Aperitivul rece care se găseşte pe masa îmbelşugată de Crăciun a oricui este piftia, motiv pentru care trebuie să înveţi să o prepari. Potrivit nutriţioniştilor, piftia este unul dintre cele mai sănătoase preparate din porc, cu puţine calorii şi bogată în proteine.

- o jumătate de cap de porc

- două picioare de porc

- 500 de grame de carne macră de porc

- doi morcovi

- două cepe

- o rădăcină de ţelină

- o rădăcină de păstârnac

- 10 căţei de usturoi

- sare

Mod de preparare:

Capul de porc şi picioarele se spală foarte bine şi se pârlesc la flacăra aragazului, după care se pun la fiert în apă rece, cu sare, alături de carne. Se ia spuma ori de câte ori se formează şi se adaugă apoi legumele şi foile de dafin.

Se lasă la fiert la foc mic aproximativ patru ore, pâna ce carnea cade de pe oase. Între timp, se pisează usturoiul.

Carnea fiartă se curaţa de pe oase şi se repartizează în boluri. Zeama în care au fiert ingredientele se strecoară şi se amestecă apoi cu usturoiul pisat. Se lasă 15 minute şi apoi se strecoară din nou şi se toarnă peste carnea din boluri.

Se dau la rece de pe o zi pe altă.