5 mituri despre apa minerală

apa minerala jpeg

Că nutriţioniştii ne recomandă să bem 2 l de apă pe zi, o ştim cu toţii. Despre apa minerală circulă însă o mulţime de mituri – ce e adevărat şi ce nu?

Apa minerală este o apă potabilă provenită dintr-o sursă naturală sau obţinută prin foraj şi care, prin compoziţia ei chimică, are efecte benefice asupra sănătăţii. Trebuie să aibă o anumită origine, să nu fie supusă unor modificări artificiale, excepţie făcând adăugarea de dioxid de carbon, şi să se deosebească de apa de la robinet prin calităţile terapeutice certificate de specialişti. La modul general, termenul de „apă minerală“ descrie orice tip de apă carbogazoasă, îmbuteliată. Apa minerală fără efervescenţă este denumită, uzual, apă plată.

1.Nu face bine sistemului osos

Este o teorie complet greşită, pentru că acest tip de apă este foarte bogată în calciu şi magneziu. Şi, după cum ştii, aceste două minerale sunt extrem de preţioase pentru sănătatea oaselor, prevenind apariţia osteoporozei. Este benefică şi pentru buna funcţionare a muşchilor şi a aparatului cardiovascular.

2.Nu hidratează bine

Fals. Apa cu bule hidratează excelent, fiindcă păstrează un echilibru la nivelul electroliţilor – compuşii care, prin dizolvare, se disociază în ioni. Aceste particule încărcate electric - sodiu, potasiu, calciu şi magneziu - , contribuie la sănătatea ta. Cu ajutorul lor, apa se absoarbe mai bine în organism.

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro

Sursa foto: pixabay.com