Mușchi de vită sous vide cu legume la grătar

Mușchi de vită gătit perfect sous vide, însoțit de legume coapte la grătar este un preparat plin de aromă și elegant pe farfurie.

muschi de vita cu legumee jpg

Ingrediente

1 lingură ulei de măsline

300 g mușchi de vită

1 linguriță rozmarin

1 ceapă tăiată felii

1 cățel usturoi zdrobit

1 ardei roșu tăiat fâșii

1 dovlecel tăiat rondele groase

sare

piper

Mod de preparare

Condimentezi bucățile de vită cu sare, piper, rozmarin și usturoi. Le pui într-o pungă vidată sau cu închidere și gătești sous vide carnea la 56°C, 1 h.

Între timp, ungi legumele cu ulei de măsline, pui sare și piper, le coci pe grill sau tigaie grill 4–5 minute, până capătă dungi frumoase și rămân ușor crocante.

Scoți carnea din pungă, o ștergi ușor cu șervețele și o rumenești 1 minut pe fiecare parte într-o tigaie încinsă, fără ulei. Tai carnea felii groase și le servești alături de legumele la grătar.