Creveți cu mămăliguță

Creveți serviți alături de mămăliguță caldă și cremoasă, pentru o combinație delicioasă și deosebită care te face să vrei să guști imediat.

creveti cu mamaliguta jpg

Ingrediente

250 g creveți decorticați, cu coadă

400 ml apă

100 g mălai fin

1 lingură ulei de măsline

1 linguriță unt fără lactoză

1 lingură pătrunjel verde tocat

sare

piper

zeamă de lămâie

Mod de preparare

Fierbi apa cu un praf de sare. Când clocotește, torni mălaiul în ploaie, amesteci continuu și lași pe foc mic 10–12 minute până ce mămăliga devine cremoasă. La final, pui untul și amesteci.

Într-o tigaie, încălzești uleiul de măsline, pui creveții și îi prăjești 2–3 minute pe fiecare parte, până devin roz și ușor aurii. Presari sare, piper și storci puțină lămâie.

Împarți mămăliguța în cercuri egale, așezi deasupra creveții, presari pătrunjel verde tocat și servești imediat.