Salată caldă cu piept de curcan
O salată care te îmbie cu fiecare aromă și te face să vrei să o prepari chiar acum.

Ingrediente
300 g piept de curcan fără piele
250 g cuburi de dovleac
50 g brânză cu mucegai
2 linguri ulei de măsline
1 cățel usturoi zdrobit
1 linguriță rozmarin uscat
40 g rucola
sare
piper
Mod de preparare
Tai pieptul de curcan în 2 bucăți egale, îl ungi cu 1 lingură de ulei de măsline, adaugi sare, piper și rozmarin. Așezi bucățile de curcan într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Alături, așezi cuburile de dovleac, le stropești cu 1 lingură de ulei de măsline și pui usturoiul zdrobit. Coci totul în cuptor 25–30 de minute, până ce curcanul e fraged și dovleacul moale, ușor caramelizat.
Scoți tava, lași carnea 5 minute să se odihnească, apoi o tai felii subțiri. Pe 2 farfurii pui rucola, adaugi deasupra dovleacul copt și feliile de piept de curcan. Presari brânza cu mucegai sfărâmată peste salată. Servești imediat, cât e încă ușor caldă.