Salată caldă cu piept de curcan

O salată care te îmbie cu fiecare aromă și te face să vrei să o prepari chiar acum.

salata calda cu piept de curcan jpg

Ingrediente

300 g piept de curcan fără piele

250 g cuburi de dovleac

50 g brânză cu mucegai

2 linguri ulei de măsline

1 cățel usturoi zdrobit

1 linguriță rozmarin uscat

40 g rucola

sare

piper

Mod de preparare

Tai pieptul de curcan în 2 bucăți egale, îl ungi cu 1 lingură de ulei de măsline, adaugi sare, piper și rozmarin. Așezi bucățile de curcan într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Alături, așezi cuburile de dovleac, le stropești cu 1 lingură de ulei de măsline și pui usturoiul zdrobit. Coci totul în cuptor 25–30 de minute, până ce curcanul e fraged și dovleacul moale, ușor caramelizat.

Scoți tava, lași carnea 5 minute să se odihnească, apoi o tai felii subțiri. Pe 2 farfurii pui rucola, adaugi deasupra dovleacul copt și feliile de piept de curcan. Presari brânza cu mucegai sfărâmată peste salată. Servești imediat, cât e încă ușor caldă.