Credeai că nucile sunt potrivite doar pentru deserturi? Ei bine, ele oferă o savoare aparte şi cărnii de pui. Trebuie să încerci această ruladă care se prepară simplu. Dacă ai un pui îngheţat, trebuie să ai răbdare şi să-l ţii la dezgheţat în frigider. Ai grijă să nu umpli puiul până la refuz, deoarece aromele trebuie să aibă loc ca să pătrundă în carne. După ce s-a fript rulada de pui, opreşte focul şi mai ţine-o în cuptor aproximativ 10 minute.

Ingrediente

1 pui
1 ceapă albă
1 ceapă roşie
3-4 căţei usturoi
1 legătură cimbru
10 felii pâine
200 g nuci
2 ouă
200 g bacon
sare
piper

Mod de preparare

Speli puiul, îi tai aripile şi partea inferioară a copanelor, şi-l dezosezi începând cu zona pieptului. Nu-i îndepărta pielea, deoarece carnea se va usca în cuptor. Pieptul îl feliezi, fără însă a-l tăia de tot. Aşezi carnea cu pielea în jos, o acoperi cu o folie de plastic şi o baţi cu ciocanul pentru a o frăgezi. Deasupra presari sare, piper şi frunze de cimbru.
pasul 1

Cureţi cepele şi usturoiul şi le mărunţeşti. Dai nuca prin maşina de măcinat, iar baconul şi feliile de pâine le tai cubuleţe.
pasul 2

Pui toate ingredientele într-un castron, adaugi ouăle, nuca, sare şi piper după gust şi câteva frunzuliţe de cimbru. Amesteci bine şi pui umplutura peste pui. Rulezi şi legi cu sfoară.
pasul 3

Aşezi rulada într-o tavă tapetată cu hârtie şi o dai la cuptor aproximativ 2 ore, la foc mic.
pasul 4

Loading...