Ai conserve de carne? Pregăteşte-le pentru spaghete!

1 shutterstock 1198763377 jpg jpeg

În aceste vremuri în care e musai să stăm acasă, ţi-ai făcut liniştit provizii de mâncare, printre care şi paste, şi conserve. Îţi propunem o reţetă simplă şi gustoasă de spaghete, cu ingrediente pe care le ai în propria bucătărie.

Ingrediente 

  • 300 g spaghete 
  • 500 g carne în conservă, de orice fel 
  • 1 ceapă, de preferat roşie 
  • 2-3 fire de usturoi verde 
  • 200 ml suc de roşii
  • 200 g porumb din conservă
  • 4-5 frunze busuioc
  • 150 g parmezan ras
  • 1 lingură ulei de măsline 
  • sare şi piper, după gust 

Mod de preparare

Fierbi pastele în apă clocotită cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le scurgi de apă şi le dai deoparte într-o sită. 

Între timp, încingi uleiul de măsline într-o cratiţă şi căleşti, la foc potrivit, câteva minute ceapa şi firele de usturoi verde curăţate, spălate şi tocate mărunt. 

Adaugi carnea din conservă şi apoi sosul de roşii, amestecând şi lăsând pe foc alte câteva minute. Scurgi boabele de porumb de lichidul din conservă şi le presari în cratiţă. Speli bine frunzele de busuioc, le toci mărunt şi le adaugi împreună cu parmezanul ras peste celelalte ingrediente. 

Asezonezi cu sare şi piper după gust, amesteci şi laşi la foc potrivit 4-5 minute. 

După ce sosul este gata, adaugi pastele. Le serveşti calde şi le decorezi cu verdeaţa preferată. 

Poftă bună! 

Foto: Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Spaghete bolognese la cuptor

Spaghete bolognese la cuptor

2 spaghete bolognese la cuptor jpg jpeg