Dacă vă plac pastele, încearcă această reţetă extrem de simplă de spaghete bolognese la cuptor. Este un preparat grozav, pentru întreaga familie, pe care îl poţi servi cald, direct din cuptor.

Spaghete bolognese la cuptor – Ingrediente (4 porţii)

300 g spaghete
350 g carne tocată de vită
4 roşii
6 ciuperci
1 morcov
2 cepe
1 căţel de usturoi
80 g pastă de tomate
300 ml roşii făcute piure
1 linguriţă oregano (uscat)
2 linguriţe zahăr
10 fruze busuioc
100 g parmezan ras
ulei vegetal
sare, după gust
piper, după gust

Spaghete bolognese la cuptor – Mod de preparare

Fierbi spaghetele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj, până devin al dente. Scurgi apa şi le laşi deoparte. Între timp, încingi cuptorul, tai cubuleţe ceapa, usturoiul, roşiile, ciupercile şi morcovul. Sotezi legumele (ceapa, usturoiul, ciupercile şi morcovul) în ulei vegetal, aproximativ 3-5 minute. Apoi adaugi roşiile şi sotezi în tigaie încă 3 minute. Condimentezi legumele cu sare şi piper, după gust. Adaugi pasta de tomate şi sotezi, apoi torni în tigaie roşiile făcute piure şi reduci flacăra (dai la foc mic) şi căleşti totul aproximativ 10 minute.

Într-o altă tigaie, căleşti carnea tocată de vită în puţin ulei vegetal. Condimentezi cu sare şi piper şi imediat ce carnea a început să se rumenească, o adaugi peste legume şi fierbi la foc mic toată compoziţia. Condimentezi sosul cu oregano, sare şi piper, apoi toci busuiocul proaspăt şi îl încorporezi în sos. Pui spaghetele într-o tavă de copt şi torni sosul pe deasupra. Amesteci uşor şi presari parmezanul ras pe deasupra. Dai la cuptorul încins, în prealabil, aproximativ 7 minute. Serveşti aceste spaghete bolognese la cuptor cât sunt calde încă, direct din tavă.

Sursa: kitchenstories.io.

Loading...