Băutură rece cu căpşuni şi cireşe

O băutură răcoritoare cu fructe de sezon este binevenită într-o zi călduroasă de vară.
Dificultate mică Preparare 20' Pentru 2 porţii
Ingrediente
8-10 căpşuni mari
200 g cireşe
4 linguri miere de albine
1 lămâie
½ lime (lămâie verde)
½ linguriţă ghimbir ras
6-8 cubuleţe gheaţă
Mod de preparare
Căpşunile şi cireşele fără sâmburi le speli bine şi le scurgi. Căpşunile le tai pe jumătate şi le pui într-un castron. Adaugi cireşele, ghimbirul ras, mierea de albine şi le laşi la macerat, la rece, o oră.
Pui fructele în blender, adaugi zeama de lămâie şi lime şi mixezi câteva secunde. Pui cubuleţele de gheaţă şi mixezi până compoziţia este omogenă. Torni compoziţia în două pahare mari şi completezi cu apă plată (sau minerală) rece. Dacă ţi se pare că nu este dulce, mai adaugi zahăr, după preferinţă.