Beţişoare de dovlecei în crustă de parmezan

2 shutterstock 455324170 jpg jpeg

Beţişoarele de dovlecei în crustă de parmezan sunt gustarea ideală alături de sosul preferat. Sunt delicioase în orice moment al zilei, inclusiv pentru masele la care ai invitaţi.

Ingrediente 

  • 1 dovlecel mare
  • 2 ouă 
  • 100 g parmezan 
  • 1 lingură cimbru uscat 
  • 1 lingură oregano uscat 
  • 1 lingură busuioc uscat 
  • 2 căţei de usturoi 
  • sare şi piper, după gust 
  • 1 lingură ulei de măsline 

Mod de preparare 

Preîncălzeşti cuptorul la 180 ºC. Între timp, pui într-un bol parmezanul dat prin răzătoarea mare, ierburile uscate şi usturoiul zdrobit. Asezonezi cu sare şi piper şi amesteci toate ingredientele. Într-un alt bol, baţi ouăle crude. 

Speli dovlecelul, îndepărtezi codiţa şi cotorul şi îl tai beţişoare. Dai bucăţile de dovlecel prin ouă, apoi prin amestecul de parmezan. Ai grijă să fie bine acoperite. 

Aşezi bucăţile într-o tavă cu hârtie de copt şi le stropeşti cu ulei de măsline. Le laşi la cuptor 15-20 de minute până se rumenesc. Le poţi servi cu pătrunjel tocat mărunt şi cu sos dulce sau iute, după preferinţă.

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Ouă umplute cu guacamole

1 shutterstock 365096348 jpg jpeg


Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg