Ouă umplute cu guacamole

1 shutterstock 365096348 jpg jpeg

Ouăle umplute cu guacamole şi bacon sunt aperitivul perfect pentru masa de Paşte. Sunt uşor de preparat şi oricând poţi face o impresie bună cu ele!

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 4 felii bacon 
  • 1 praf de sare 
  • 1 praf de piper 
  • ½  linguriţă sos iute, opţional 

Pentru guacamole

  • 1 avocado copt 
  • 1 căţel usturoi 
  • 1 lingură suc lămâie sau lime 
  • ½ ceapă roşie sau albă 
  • ½ roşie 
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • 1 linguriţă ulei de măsline 

Mod de preparare 

Fierbi ouăle tari, le descojeşti şi le tai în jumătăţi. 

Rumeneşti baconul într-o tigaie antiaderentă, îl scoţi pe şerveţele de hârtie, pentru a îndepărta surplusul de grăsime, îl laşi la răcit şi îl mărunţeşti.

Pentru sosul guacamole, despici avocadoul în două, îndepărtezi sâmburele şi scoţi miezul cu o lingură. Într-un blender, adaugi avocadoul, gălbenuşurile fierte, ceapa tăiată mărunt, pătrunjelul, usturoiul, sucul de lămâie, roşia tăiată cubuleţe, sarea, piperul şi uleiul de măsline. Mixezi până obţii o pastă. Amesteci compoziţia cu jumătate din cantitatea de bacon. Cu o lingură sau cu ajutorul unui poş, adaugi umplutura în jumătăţile de albuşuri. Le ornezi cu restul de bacon mărunţit şi le dai la rece 1 oră înainte de servire.  

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com 

Vezi şi Cum se înroşeşte corect un ou de Paşte?

1 oua jpg jpeg