Cannelloni cu spanac şi caşcaval

Ce avem azi la masă? E vremea să mai gătim ceva şi din bucătăria italiană. Ceva simplu, o să spuneţi. Perfect. iată o reţetă de cannelloni cu spanac şi caşcaval, un deliciu pentru întreaga familie.
Ingrediente pentru cannelloni cu spanac şi caşcaval
400 g cannelloni 3 linguri ulei de măsline 800 g spanac proaspăt 1 ceapă roşie mare 3 căţei usturoi 200 g caşcaval 50 g parmezan ras 1 ou piper negru sare 1 vârf de cuţit nucşoară rasă 350 g sos Bolognese cumpărat din comerţ 100 g roşii cherry frunze de busuioc
Mod de preparare pentru cannelloni cu spanac şi caşcaval
Se fierb pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se stropesc cu o lingură de ulei de măsline şi se lasă să se răcească. Spanacul se curăţă, se spală, se taie bucăţi mai mari şi se fierbe în apă sărată timp de două minute, după care se scurge. Se încing două linguri de ulei şi se călesc ceapa şi usturoiul tocate mărunt până se înmoaie. Se adaugă spanacul, se mai lasă două minute, după care se dă să se răcească.
Se taie caşcavalul cubuleţe mici şi se adaugă peste spanac, împreună cu jumătate din parmezanul ras. Se adaugă oul bătut uşor, se condimentează cu nucşoară, sare şi piper, după gust, şi se amestecă bine. Se umplu cannelloni cu amestecul de spanac. Se toarnă jumătate din sosul Bolognese într-un vas de copt, se aşază două straturi de cannelloni, se toarnă sosul rămas şi se presară restul de parmezan. Se pun roşiile deasupra şi se introduc în cuptorul preîncălzit la 190° C timp de 35-40 de minute. cannelloni cu spanac şi caşcaval se decorează cu frunze de busuioc înainte de servire.