Cartofi gratinaţi cu ceapă

Nimic mai simplu şi mai delicios decât o tavă plină cu cartofi gratinaţi cu ceapă. Nu mai aştepta şi bagă-i şi tu la cuptor.
Ingrediente pentru cartofi gratinaţi cu ceapă
1 kg cartofi 2 cepe 2 linguri ulei 2 ouă 250 g smântână 100 g caşcaval ras sare piper
Modul de preparare al reţetei de cartofi gratinaţi cu ceapă
Se fierb cartofii în apă cu sare, se lasă să se răcească, după care se curăţă de coajă. Se încinge uleiul şi se căleşte ceapa tocată mărunt sau julien. Cartofii se taie felii potrivit de subţiri şi se amestecă uşor cu ceapa călită. Se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se pune totul într-o formă termorezistentă unsă cu puţin ulei şi se netezeşte.
Se amestecă smântâna cu ouăle, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se toarnă peste cartofi. Se rade caşcavalul deasupra şi se introduce vasul în cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute. Cartofii gratinaţi cu ceapă se pot servi calzi, cu smântână deasupra.
sursa foto: Shutterstock