Cartofi ţărăneşti la cuptor
Sunt rapid de preparat, plini de condimente potriviţi pentru orice ocazie. Serveşte-i cu o salată şi felul principal e gata, ori poţi să îi aşezi ca garnitură lângă o friptură suculentă ori o bucată de peşte.
Ingrediente:
500 g cartofi
3 cepe 3 feliuţe şuncă sare piper 1 lingură de unt 1 lingură ulei
Mod de preparare:
Tai cartofii felii şi îi pui la fiert cu puţină sare. Îi laşi pe foc până se înmoaie. Între timp, tai şunca şi ceapa fâşii subţiri şi le pui într-o tigaie cu ulei încins. Le laşi pe foc până capătă o frumoasă culoare aurie. Scoţi cartofii din apă, îi strecori, îi pui într-o tavă şi adaugi ceapa, şunca şi untul. Guşti, şi dacă e cazul potriveşti de sare şi piper şi dai la cuptor 25 de minute. Poţi asezona cartofii cu rozmarin şi îi poţi servi ca garnitură la diferite fripturi.
Sursa foto: noiinbucatarie.ro