Chifteluţe cu zacuscă
Chiftele. Zacuscă. Chiftele şi zacuscă. Combinaţia nu poate fi mai gustoasă şi mai tomnatică. Ca şi vremea de afară.
Ingrediente
400 g carnea tocată 1 ceapă 1 felie de pâine pătrunjel verde sare piper
Pentru zacuscă
2 vinete
1 ceapă
1 felie de pâine
3-4 ardei graşi
3 linguri de ulei
2 linguri bulion
1 foaie de dafin
sare
piper
Mod de preparare
Se coc ardeii şi vinetele, se curăţă de coajă şi se lasă la scurs.
Se taie ceapa mărunt, se căleşte în ulei până începe să-şi schimbe culoarea. Se adaugă vinetele şi ardeii tocaţi şi se călesc în continuarea 5-7 minute. Se adaugă bulionul, foaia de dafin, sare şi piper, după gust, şi se mai fierb încă 4-5 minute, apoi se ia de pe foc.
Între timp, se prepară chiftelele, amestecând carnea tocată cu ceapă tăiată mărunt, felia de pâine înmuiată în apă şi stoarsă, pătrunjelul tocat fin, sare şi piper, după gust. Din compoziţia obţinută se modelează chiftele rotunde, care se prăjesc în ulei bine încins, pe toate părţile.
Se servesc chiftelele garnisite cu zacuscă.
sursa foto: Shutterstock