Chifteluţe cu zacuscă

shutterstock 12991063 jpeg

Chiftele. Zacuscă. Chiftele şi zacuscă. Combinaţia nu poate fi mai gustoasă şi mai tomnatică. Ca şi vremea de afară.

Ingrediente

400 g carnea tocată 1 ceapă 1 felie de pâine pătrunjel verde sare piper

Pentru zacuscă

2 vinete

1 ceapă

1 felie de pâine

3-4 ardei graşi

3 linguri de ulei

2 linguri bulion

1 foaie de dafin

sare

piper

Mod de preparare

Se coc ardeii şi vinetele, se curăţă de coajă şi se lasă la scurs.

Se taie ceapa mărunt, se căleşte în ulei până începe să-şi schimbe culoarea. Se adaugă vinetele şi ardeii tocaţi şi se călesc în continuarea 5-7 minute. Se adaugă bulionul, foaia de dafin, sare şi piper, după gust, şi se mai fierb încă 4-5 minute, apoi se ia de pe foc.

Între timp, se prepară chiftelele, amestecând carnea tocată cu ceapă tăiată mărunt, felia de pâine înmuiată în apă şi stoarsă, pătrunjelul tocat fin, sare şi piper, după gust. Din compoziţia obţinută se modelează chiftele rotunde, care se prăjesc în ulei bine încins, pe toate părţile.

Se servesc chiftelele garnisite cu zacuscă.

sursa foto: Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg