Clătite caramelizate cu căpşuni
Poţi combina fructele acrişoare de căpşun cu clătiteleîn acest desert delicios. Copiii sunt cei mai fericiţi atunci când vine vorba de clătite caramelizate cu căpşuni, desertul aşteptat al primăverii.
Clătite caramelizate cu căpşuni
Pentru aluatul de clătite 2 ouă 300 ml lapte 2 linguri ulei coajă rasă de lămâie 1 plic zahăr vanilat sare 200 g făină
60 g zahăr
2 portocale
1 lingură lichior de portocale sau coniac
4 portocale potrivite
căpşuni
200 ml frişcă lichidă îndulcită
frunze de mentă
Clătite caramelizate cu căpşuni - Mod de preparare
Pentru clătite, baţi ouăle, pui laptele, uleiul, coaja de lămâie, zahărul vanilat, sarea şi făina şi faci un aluat de consistenţa unei smântâni fluide. Coci opt clătite mai mari şi le laşi la răcit. Storci, într-un castron, sucul de la 2 portocale.
Pentru sos, topeşti zahărul într-o tigaie. Torni sucul, lichiorul sau coniacul şi amesteci cu o lingură de lemn.
Pe rând, împătureşti câte o clătită şi o pui în sosul din tigaie. O întorci pe ambele părţi şi o laşi să tragă din sosul de zahăr. Între timp, caramelizezi şi câteva jumătăţi de căpşune. Când sunt gata, le pui pe un platou.
Cureţi de coajă şi de pieliţe patru portocale cu ajutorul unui cuţit. Tai căpşunele rămase şi baţi cu mixerul frişca lichidă. Când este gata, o pui într-un şpriţ şi ornezi frumos o farfurie. Asezonezi cu frunze proaspete de mentă. Serveşti clătitele călduţe cu frişcă, feliuţe de portocală şi jumătăţi de căpşuni.
foto: profimedia