Cocktail Bellini cu prosecco şi suc de rodie

1 shutterstock 1582252147 jpg jpeg

Cocktailul Bellini a fost inventat între 1934 şi 1948, la Veneţia. Băutura a fost numită Bellini deoarece culoarea sa roz amintea de toga unui sfânt dintr-o pictură a artistului veneţian Giovanni Bellini, din secolul al XV-lea. Cocktailul clasic se face din prosecco şi nectar de piersici, dar are mai multe variante: Puccini (prosecco şi suc de mandarine), Rossini (piure de căpşuni) şi Tintoretto (suc de rodie).

Ingrediente 

700 ml prosecco 

sucul de la 3 rodii mari 

seminţe de rodie, pentru decor

În pahare de şampanie, torni o treime suc de rodie şi două treimi prosecco bine răcit. 

Torni băutura în pahare, adaugi seminţe proaspete de rodie şi decorezi după imaginaţie.

FOTO Shutterstock



Recente

zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg
copil mancare sanatoasa shutterstock 376928611 jpg
salata de vinete shutterstock 1789607375 jpg
afinata shutterstock 1163799046 jpg
tarator supa de iaurt cu castraveti shutterstock 685307626 jpg
cirese 1 advertorial jpeg
panna cotta caise shutterstock 288283781 jpg
plachie de pește shutterstock 529239796 jpg
salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg